Epidural anestezi artık Sgk Kapsamında olacak! Ağrısız doğum Onaylandı.

Epidural anestezi artık Sgk Kapsamında olacak! Ağrısız doğum Onaylandı.
Günümüzde ağrısız doğum olarak adlandırılan epidural anestezisi artık SGK kapsamı içerisinde olacak. Bilindiği üzere ağrısız doğum adı altında gebelere doğum esnasında uygulanan epidural anestezi sancıların ve ağrıların ortadan kalkmasına neden oluyor. Bu yüzden bunu tercih eden hamile
kadın sayısı bir hayli fazla oluyordu. Ancak bunun ek ücreti olduğu için pek çok kişi epidural anestezi ile ağrısız doğum tedavisini olmak istemiyordu.
Resmi gazetede yayınlanan bir bildiri kapsamında İstisnai Sağlık Hizmetleri’ nden çıkarıldığını ve artık epidural anestezi SGK anlaşmalı hastanelerde daha az ücret ödeyerek bu hizmetten yararlancak.
Hamile bayanların sırf ağrı duymamak için sezaryen ameliyatı ile bebeğini dünyaya getirdiğini biliyoruz. Ancak bu durum hamilelerin diğer doğumlarında sıkıntılı dönemler geçirmesine neden oluyor. Normal doğumu teşvik etmek amacıyla artık epidural anestezi ile ağrısız doğum yapılacaktır. Bunun diğer adı halk arasın prenses doğumdur.
Ağrısız bir şekilde prenses doğum yapmak artık herkesin hakkı oldu. Epidural anestezinin SGK kapsamın alınmasının doğru bir karar olmasını nitelendiren uzmanlar, anestezi doktorlarının sayısının artması gerektiğine inanıyor.
Epidural anestezi için şu durumlar söz konusu olmaktadır. Prof. Dr. Buyru şöyle demektedir;

"Epidural anestezi bir kere yapılıp bırakılan bir işlem değil. Hastaya doğumun belirli aşamalarında uygulanıyor. Hastanın ağrılarına ve doğumun ilerleyişine göre anestezi uzmanının tekrar tekrar ilaç vermesi gerekebiliyor. Bu da hastanın takibinde kadın doğum uzmanının yanı sıra anestezi uzmanının da orada bulunmasını gerektiren bir durumdur. Belden aşağısını uyuşturup gebenin ağrı duymasını ortadan kaldıran, ağrı hissini azaltan bu yöntem korkulacak bir uygulama değil. Felç olma ya da ciddi komplikasyonlar, belden aşağısının tutmaması ya da buna benzer problemler neredeyse milyonda bir görülecek şeyler. Yolda yürürken bile o kadar riskle karşı karşıyasınız. Sadece zaman zaman doğum esnasında hastanın ıkınmalarını azaltarak doğum sürecinin uzamasına neden olabilir. O da sabırla davranıldığında üstesinden gelinebilecek bir şeydir:"



1 yorum:

  1. The Best Ways to Get From The Jackpot Capital to
    Jackpot Capital is a well-known online 이천 출장안마 gaming company based 경상북도 출장마사지 in London, offering innovative slots, video poker, Is 영주 출장샵 Jackpot Capital 포항 출장마사지 licensed in the UK?What days are 아산 출장마사지 Jackpot Capital open?

    YanıtlaSil